Vrachtwagen

Voor de deur staat een vrachtwagen te ronken. De vrachtwagen hoort bij de verbouwing twee huizen verder. Net als de bouwkeet die nu, samen met de vrachtwagen, de straat afsluit. Ik ga naar buiten. Een vadsig mannetje met oorbeschermers op zijn hoofd is aan de achterkant van de wagen dikke slangen aan het aansluiten. Ik zeg dat ik over een kwartiertje weg moet. En vraag of ik er dan langs kan. Hij antwoordt met een kortaf: “Dan ga je maar langs de andere kant weg.” Ik wijs hem erop dat het een doodlopende straat betreft en er geen andere kant is. “Ik moet hem toch ergens zetten?” werpt het mannetje tegen. “Ik kan ook de politie bellen,” zeg ik. Waarop hij hij antwoordt dat ik dat vooral moet doen omdat hij, als ik zo begin, al helemaal geen zin meer heeft om iets voor me te doen.

Ik bel het bedrijf waarvoor hij werkt. De mevrouw die me te woord staat zegt dat hun medewerkers het een beetje beu zijn, al die mensen in de straat die klagen en er langs moeten. De slangen af- en weer aankoppelen kost heel veel tijd. Dat wil ze het mannetje niet aandoen. Ik vraag of ze liever heeft dat ik de politie bel. Nou nee, dat wil ze nu eigenlijk ook weer niet. Ze gaat proberen het op te lossen.

Vijf minuten later beweegt de vrachtwagen. Hij gaat voor het huis staan waar verbouwd wordt, waar de straat breder is, waar geen bouwkeet staat en waar ook niemand last van de herrie heeft. In een mum van tijd zijn de slangen weer aangekoppeld. Het mannetje kijkt stug de andere kant op als we langs komen gereden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: