De cyberpester

Ik krijg een bericht op mijn blog. De schrijver vraagt me of ik met mijn blog de wereld rijker maak. Vraagt me of mensen echt op mijn posts zitten te wachten. En vertelt me dat dat in zijn geval zeker niet zo is.

Ik kijk naar de blogpost waar hij op gereageerd heeft. Het is geen bijzondere post. Ik vertel niets schokkends. Doe geen sappige bekentenis. Heb het niet over wereldleed of politiek. Ik heb het gewoon over iets kleins. Iets alledaags. Iets waar ik tegenaan gelopen ben die dag.

Ik krijg weer een bericht. De schrijver vraagt me of ik dit echt nodig heb. Of ik een soort Facebookje over mezelf wil maken. En eindigt met de opmerking dat mijn leraar Engels van de middelbare school niet trots op me zou zijn. Hij ondertekent met zijn naam. M.

Ik herinner me M. Tijdens de Engelse les van de leraar waar hij het over heeft zat hij aan de schoolbank achter me. Ik kon het goed met hem vinden.

M gaat door: “Echt, je bent het zielige zogenaamd artistieke zeikwijf geworden, wat ik al zag aankomen op het KWL. Ga lekker zo verder.” En later: “Lekker ip adressjes met commentaar blokkeren, toch? Lekker echt, Esther, fijn zo, hahaha, als gedacht, hihi.”

Ik heb een tijdje niet meer geschreven. Het voelde niet meer goed. Of het nu helemaal door M kwam of niet kan ik moeilijk zeggen, maar zijn berichten hebben me zeker niet vrolijk gemaakt.

Ik stel me voor hoe het moet zijn: tegen de vijftig lopen en de behoefte voelen om iemand die je meer dan dertig jaar niet hebt gezien te gaan cyberpesten. Ik word er een beetje grauw van.

 

8 Responses to De cyberpester

 1. Het zegt in ieder geval meer over hem dan over jou. Blijkbaar heeft hij niets beters te doen dan dit…

 2. karl schreef:

  Welnu, ik lees je blog graag. Het zijn goedgeschreven cursiefjes.

 3. dokterjaap schreef:

  Wat een triest figuur die M. Laat je niet van de wijs brengen. Ik lees je blog met plezier. Het zijn aardige persoonlijke stukjes.

 4. Anton Gerritsen schreef:

  Voor mij maakt je de wereld mooier met je blog.

 5. Milan schreef:

  Een volwassen kerel die “hahaha” en “hihihi” schrijft kán niet goed snik zijn.

 6. Gerard van de Voorde schreef:

  Schrijf vooral wanneer je wilt schrijven, maar het gaat te ver als een ander de oorzaak is van het niet schrijven. Ik geniet van je blog, maakte me al zorgen tijdens de “radiostilte”, weet nu waarom. Je waarnemingsvermogen, taalvaardigheid en gedetailleerd geheugen zijn bewonderenswaardig en maken mede wie jij bent en wie je volgens mij ook wilt zijn. Iemand die niets is en ook niets zal zijn steekt dat wellicht, laat hem vooral wat hij is, onbelangrijk.

 7. Jeroen Buckens schreef:

  Goedemorgen,

  Wat een naar bericht van deze “”vriend””. IK heb me juist geabonneerd op jouw blog omdat je zo anders tegen het leven aankijkt als ik. Dit soort jongens snel vergeten, zou ik zeggen. IK lees jouw aparte blogjes met plezier.

  Groet Jeroen B.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: