Bewust eten

Sinds ik het ketogeen dieet volg leef ik iets bewuster. Ik koop kaas bij de kaasboerderij een paar dorpen verder. Als ik met mijn plat gesneden stuk extra belegen op de achterbank de oprijlaan af rijd, zie ik de koeien grazen van wiens melk de kaas gemaakt is.

Ik eet radijsloof en bloemkoolbladeren.

Ik lees etiketten. Ik ontdek dat in mijn grove mosterd rietsuiker zit. De mosterd verdwijnt in de afvalemmer. Samen met de ongezoete en 100% plantaardige amandelmelk, waar toch nog maltodextrine in zit.

Ik zie dat de Albert Heijn biologische gerookte kipfilet heeft. Ik sta klaar om mijn vegetariërschap aan de kant te schuiven totdat ik de ingrediëntenlijst lees. Behalve de biologische kipfilet vind ik zout, aardappelzetmeel*, dextrose*, rietsuiker*, gistextract*, rook, azijn, conserveermiddel (natriumnitriet), *Van biologische oorsprong. Twee keer suiker en een keer zetmeel. Maar wel met ster.

Ik pak een pak zeevruchten uit de vriezer. Ook Albert Heijn. Met flink wat zetmeel (vijfde plaats op de ingrediëntenlijst), raapolie, suiker en krabaroma. De moed zakt me in de schoenen.

 

 

2 Responses to Bewust eten

  1. karl schreef:

    Voor minder toevoegingen en eerlijker producten (maar niet altijd bio): http://www.korteketenkaart.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: