Ziek zonder zorgen

Oei, ik kan alleen scherp zien in het midden van mijn focus. Alsof ik een iPhone vergrootglas in mijn oog heb zitten. Ach, denk ik, het is dat virus. Gaat wel weer over.

Oei, hoge bloedsuikers, zegt mijn glucosemeter. Oh ja, da’s waar, dat is wat sommige virussen met je bloedsuiker doen. Over een week zit ik vast weer goed.

Mijn spiegel vertelt me dat mijn gelaatskleur vaalgroen is en mijn gezicht opgeblazen. Mijn haar ziet er moe uit. Nou en? Als je ziek bent mag dat. Sterker nog; ik zou mezelf niet vertrouwen als ik er tijdens mijn ziekteverlof flitsend uit zou zien.

Ik sta wat bibberig op mijn benen en heb moeite met de trap. Dat is helemaal oké. Het betekent zelfs dat ik beter even niet kan trainen. Dat het goed is om met een kruik op mijn borst in bed te hangen. Zonder schuldgevoel.

De overbuurman maakt herrie. Hij is de hele ochtend bezig met afval in een aanhangwagen gooien, het wegbrengen en nieuw afval in de aanhangwagen gooien. Als ik scherp ben kan ik geluidsprikkels niet blokkeren. Maar ik ben niet scherp. De wereld is heerlijk gedempt. Zonder enige irritatie kan ik naar Netflix kijken. De buurman doet maar.

 

 

One Response to Ziek zonder zorgen

  1. chrissebie schreef:

    Fijn dat je het geluid van de buurman wat kan wegfilteren. Ik moet hier af en toe gewoon een koptelefoon opzetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: